Applied Biological Chemistry
- 제15권1호
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- Pages.19-25
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- 1972
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- 2468-0834(pISSN)
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- 2468-0842(eISSN)
항효모성물질(抗酵母性物質)에 관(關)한 연구(硏究) - (제 1 보)(第 1 報) 분리(分離) 및 그 생화학적작용(生化學的作用)과 성질(性質)에 대(對)해서 -
Studies on the inhibitory substance of yeast growth - (Part 1) Isolation and biochemical characteristics of yeast growth inhibitor -
- Seu, Jung-Hwn (Department of Agricultural Chemistry, College of Agriculture, Kyung-Pook National University) ;
- Kho, Yung-Hee (Graduate School of Kyung-Pook National University)
- 발행 : 1972.04.12
초록
Astragalus membranaceus Bunge로 부터 항효모성물질(抗酵母性物質) Yeaststatic substance인 일종(一種)의 peptide (Astradix-P)를 얻었으며 이 물질(物質)의 특성(特性)은 다음과 같다. 1) 이 물질(物質)은 일종(一種)의 peptide이며 그 PI는 8.2로 나타났다. 2) 이 물질(物質)은 효모(酵母)의 증식(增殖)을 조해(阻害)하며 이 조해(阻害)는 정균효과(靜菌效果)에 기인(起因)한다. 3) 본(本) 물질(物質)은 열안정성(熱安定性)이 매우 커서
A kind of peptide which posseses an yeaststatic activity was isolated from Astragalus membranaceus Bunge and following characteristics was obtained. 1. The isoelectric pH of this peptide was 8.2 and histidine, an alkaline amino acid, was identified from this peptide. 2. This substance showes conspicuous heat stability and does not indicate any remarkable reduction of yeaststatic activity even for 5 hours treatment at
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