Drying of Onion and Ginger using Drying System controlled by Microcomputer

마이크로컴퓨터 건조시스템을 이용한 양파와 생강의 건조

  • Lee, Jong-Young (Department of Food Science and Technology, Chungnam National University) ;
  • Kang, Hyun-Ah (Department of Food Science and Technology, Chungnam National University) ;
  • Kim, Seok-Shin (Department of Food Science and Nutrition, Chosun University) ;
  • Chang, Kyu-Seob (Department of Food Science and Technology, Chungnam National University)
  • 이종영 (충남대학교 식품공학과) ;
  • 강현아 (충남대학교 식품공학과) ;
  • 김석신 (조선대학교 식품영양학과) ;
  • 장규섭 (충남대학교 식품공학과)
  • Published : 1995.02.28

Abstract

A microcomputer drying system, which could be designed to be operated easily and economically, was developed. The optimum drying conditions with this system for onion and ginger were obtained. The temperature, relative humidity, and weight of material were measured and controlled successfully, and the better quality of products was obtained. Optimum drying condition for onion was $65^{\circ}C$ and 25% RH, and for ginger was $50^{\circ}C$ and 25%, respectively.

간편하게 경제적으로 운용할 수 있는 마이크로컴퓨터 건조시스템을 개발하여 양파와 생강을 대상으로 건조실험을 수행하였다. 개발한 건조시스템은 마이크로컴퓨터에 의해 온도, 습도 및 무게를 자동으로 측정 및 제어하여 양질의 건조제품을 얻을 수 있었다. 양파는 $65^{\circ}C$의 건조온도에서 건조실내의 상대습도를 25%로 조절하는 것이 적정 건조조건으로 나타났으며, 생강의 적정 건조조건은 $50^{\circ}C$의 건조온도와 25%의 상대습도로 나타났다.

Keywords