Development of Quality Assessment Tools and Application Plans for Interior Space and Foodservice in Italian Restaurants

이태리 레스토랑의 실내 공간과 음식 서비스 품질 평가 도구 개발 및 활용 방안

  • Ahn, Sun-Choung (Dept. of Hotel & Restaurant Management, Shin-Heung College) ;
  • Lee, Eun-Jung (Dept. of Hotel & Restaurant Management, Shin-Heung College) ;
  • Joh, Eun-Ran (Dept. of Interior Design, Shin-Heung College)
  • Published : 2009.06.30

Abstract

The purpose of this study is development of the quality assessment for interior space and foodservice management in Italian restaurants. Also this study aims to evaluate them which are consisted of 30 items by Likert 5 point scale. As a result of the evaluation, 'food taste' and 'ingredients freshness' were the most important factors in interior space and the foodservice in Italian restaurants. The IPA technique proved that nine items including Q4, Q9, Q10, Q11, Q14, Q16, Q19, Q24, Q28 were in 'Doing great, keep it up' and five items such as Q13, Q25, Q26, Q27, Q29 that got high expectation and low perception needed to be focused for quality management strategies.

이 연구의 목적은 이태리 레스토랑의 실내 공간과 음식 서비스 품질 평가를 개발하고, 개발된 도구로 이태리 레스토랑의 실내 공간과 음식 서비스 품질을 평가하는데 있다. 개발된 품질 평가 도구는 30개 문항으로 되어 있어서 리커르트 5점 척도 방법으로 평가되었다. 평가 결과, 이태리 레스토랑의 실내 공간과 음식 서비스 항목 중 '음식의 맛'과 '식재료의 신선함'이 가장 중요한 것으로 나타났다. IPA 기법에 의해 9개 항목이 잘 되고 있고 앞으로도 계속 성장할 사항으로 나타났고, 5개 항목이 기대도가 높고 인식도가 낮아 품질 경영 전략에서 중점 관리해야 할 항목으로 나타났다.

Keywords